Plněný Hermelín
Potřebné ingredience
4 hermelíny
1 zarovnaná lžíce mletého černého pepře
3 lžíce másla
1-2 stroužky česneku
zelená petrželka asi 1 lžíce
2-3 lžíce sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Hermelíny naplocho překrojit, vydlabat vnitřek tak, aby zůstaly jakési misky. Vydlabanou hmotu utřít s máslem (nejlépe klasické, krásně totiž náplň ztuhne), přidat lžíci pepře, ale je možné dát i méně, pak prolisovaný česnek, ořechy a nasekanou petrželku.
Hmotu naplnit zpět do vydlabaných půlek hermelínu, vejde se skoro všechna
Potom půlky přiklopit k sobě, lehce přimáčknout, zabalit do papíru od sýru nebo alobalu a dát do ledničky rozležet nejlépe do druhého dne.
...
Pak krájet na trojúhelníčky asi 16 kousíčků. Uložit nejlépe na talíř vyložený listem hlávkového salátu, obložit barevnou zeleninou a podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé